Waarom yoga bij Pilago

We hebben veel ervaring in verschillende manieren om je lichaam een zetje te geven in de goede richting. Daarna is het aan jou om het te integreren in je lichaam. Het zelfhelende vermogen van je lichaam kan je altijd aanspreken maar je moet dan wel er voor gaan.

Nadi-spierbehandeling

De energiekanalen van je lichaam (nadi’s) kan je behandelen door drukpuntmassage en meridianenpunten, gecombineerd met yogahoudingen, adem- en bewustzijnsoefeningen. Hiermee breng je het zelfhelende vermogen van het lichaam weer naar boven, waardoor spierblokkades en pijnklachten zullen verminderen.

Yoga houdingen

In de yoga kan je specifieke houdingen kiezen om je emoties de ruimte te geven. Het is dan wel belangrijk dat je niet over je eigen grenzen gaat. Je ziet vaak dat er voor de ideale houding wordt gekozen en dan wordt de houding een krachtmeting. Dit kan leiden tot een overspanning van je spieren (blessure). Het is beter om binnen je grenzen te blijven om zo het trainingseffect van je spieren te verbeteren. Ik leg dit vaak ook uit met een elastiekje. Als je het elastiekje tot het uiterste trekt, dan is er niets meer over om te kunnen verbeteren. Maar als je het tot 2/3de trekt dan kan je je houding nog verbeteren. Deze verbeteringen vindt je lichaam fijn en zullen je meer resultaat geven. Je kunt aan je hoge ademhaling merken wanneer je over je grens bent gegaan. Breng je houding dan terug naar een haalbaar doel. Zeker bij chronische pijn, moet je je houding terug brengen naar de haalbaarheid. Je lichaamssystemen zoals je balans, coördinatie, zenuwstelsel, houdings- en ondersteuningsspieren krijgen dan een groot trainingseffect. Je zult ook merken, dat de symmetrie in je spieren en gewrichten opgeheven wordt bij regelmatige beoefening.

Ademwerk/Pranayama

Als je merkt dat je adem weer kort en snel wordt, voel dan wat dat met je doet! Je adembewustzijn is belangrijk om te blijven onderzoeken. Neem daar op de dag regelmatig even de tijd voor. Buikademhaling zorgt ervoor dat de spierspanningen niet oplopen en chronisch worden. Je gedachten worden met een buikademhaling ook weer rustiger. Win-win actie. Leer je bewust te blijven van je ademhaling door de dag heen en probeer er niet vanuit te gaan dat het goed is. Het vereist aandacht en oefening om goed te ademen.

Mentale ontspanning/Meditatie

meditatie bij PilagoStress zorgt voor teveel spanning in je spieren, een onrustige geest, negatieve gedachten en je focus is weg. Stress wegduwen zorgt voor nog meer stress en gaat vastzitten in een diepere laag, waardoor het nog moeilijker wordt om het op te lossen. Helderheid is hier het sleutelwoord. Door ademoefeningen en houdingen kun je de stress losmaken en de achterliggende emoties naar boven brengen. Nu heb je de mogelijkheid gecreëerd om stress te transformeren. Meditatie helpt je na elke beoefening om je geest terug te brengen naar een mentale ontspanning en een positieve reset.

Wil je lessen volgen bij Pilago?
Dat kan volg dan de link ⬇️

Een gratis proefles volgen

Lid worden

Wil je een workshop doen waar je leert stralen, groeien en in je kracht staan? Kijk in de workshop agenda

 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page