Yoga geheim 2

Je hoeft geen onmogelijke houdingen te doen!

Je hoeft geen onmogelijke houdingen te doen om resultaten te kunnen boeken in je yoga beoefening. Wat moeilijk is voor jou is misschien makkelijk voor een ander. Het leuke is, dat als je blijft oefenen met aanpassingen, je zult zien dat je op een gegeven moment misschien toch je handen op de grond kan zetten in een vooroverbuiging. Het is wel belangrijk dat je niet alle lastige houdingen uit de weg gaat, want daar is juist groei te behalen. Ik bedoel niet dat je onmogelijke houdingen moet doen zoals op de foto hiernaast, maar wel dat je je grenzen gaat opzoeken in houdingen die je minder fijn vindt om te doen.

Mijn verhaal als sport docent

Toen ik begon met mijn yoga opleiding was ik sport docent bij een groot fitness- en hardloop bedrijf. Ik werkte 16 uur in de week en gaf spinning, aerobic en step lessen. Altijd druk en dit vergde veel van mijn lichaam. Toen heb ik de keuze gemaakt om de ashtanga/vinyasa yoga opleiding te gaan doen, voor ontspanning.

Je denkt misschien dat is toch geen probleem, je bent fit genoeg. Maar het ging me niet om fitheid, maar om hoe flexibel ik was in mijn geest. Door ervaringen die ik heb opgelopen in mijn leven, had ik veel restricties ontwikkeld. Dus vooroverbuigen gingen redelijk, maar bij de achteroverbuigingen barstte ik steeds in tranen uit. Ik begreep niet hoe dat kwam.

Na een paar van deze lessen ben ik gaan voelen waarom dit gebeurde en kon ik eindelijk wat oud zeer los laten, zodat ik weer rechtop durfde te lopen. Wanneer ik geen achteroverbuigingen meer gedaan zou hebben, dan had ik deze vrijheid niet gehad. Nu vind ik achteroverbuigingen heel fijn. Ik ben er nog steeds niet heel goed in, maar het is zeker goed geweest om door te zetten. Zowel voor mijn lichamelijke- als mijn geestelijke welzijn.

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page