Hoezo yoga is niets voor jou!

I love yoga

Wanneer ik tegen mensen zeg dat ik een yoga leraar ben reageren ze meestal: “Wow, dat is interessant!”. Na dit, spontane enthousiasme voegen ze toe: “Oh, maar yoga is niets voor mij” gevolgd door hun favoriete reden waarom: 

1. Ik ben te stijf, 

dit is hetzelfde als zeggen: “Ik kan niet fitnessen omdat mijn spieren te zwak zijn of”ik kan niet tennissen want ik heb geen back hand topspin”. Als het gaat om flexibel worden moeten mensen beginnen waar ze zijn niet waar ze denken te moeten zijn. 

2. Ik ben te druk om yoga te doen. 

Er is slechts een moment waarop je yoga doen kunt en dat is  NU. Of je yoga moment  15 seconden of 1,5 uur duurt. Elk moment in volle bewustzijn te kunnen ervaren is een kostbaar geschenk aan jezelf en aan iedereen in je leven. 

3. Ik ben te oud.

Ik heb klanten van 65 jaar in mijn les. Eerst met eenvoudige oefeningen beginnen bv Do-in yoga, geavanceerde yoga is voor later. Er is geen limiet: Yoga is voor alle leef tijden. 

4. Ik ben ook “nuchter’ mensen. 

Ga de persoonlijke verhalen van mensen en de groeiende hoeveelheid wetenschappelijke ondersteuning zoeken op het internet, Yoga is goed voor je gezondheid. 

5. Ik ben ook sceptisch.

Niet alles wat gezegd word is de waarheid. Alle dogma’s loslaten. Open jezelf en probeer dingen uit voor jezelf. Dit is yoga: de kunst van je geest te bevrijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.